Hoewel u misschien weet dat u een waterontharder nodig heeft na het testen van de hardheid van uw water, kan de gedachte aan het installeren van een waterontharder ontmoedigend zijn. Whirlpool ontharders kunnen worden geïnstalleerd door een doe-het-zelver die vertrouwd is met de principes van sanitair.

Kosten van de installatie van de waterontharder

De waterverzachter prijs is belangrijk, zeker als u bereid bent een beetje handwerk op zich te nemen, zijn de kosten voor de installatie van een waterontharder lager dan die van een professionele installatie. Het elimineren van de arbeidskosten betekent dat de prijs grotendeels afhangt van de mogelijkheden van uw waterontharder, die wordt gemeten in korrels. Typisch, hoe hoger het aantal korrels, hoe hoger de kosten van de waterontharder.

Het aantal mensen in een huishouden biedt een basis voor het minimum aantal korrels dat u in uw volgende toestel zou moeten zoeken:

1-4 Mensen: ~30.000 korrels minimaal
5-6 Mensen: ~40.000 korrels minimaal

Een andere factor die van invloed kan zijn op de uiteindelijke prijs van uw doe-het-zelf wateronthardingsproject is het gemak van de installatie. Als het sanitair voor uw waterontharder handig in de buurt van de apparatuur zelf is geplaatst, kunt u tijd en geld besparen en hoeft u geen extra sanitair meer te installeren.

Plant u uw budget en wilt u precies weten hoeveel het kost om uw waterontharder te installeren? Bekijk dan onze selectie van producten om het ideale toestel voor uw behoeften te vinden.

Waterontharder doe-het-zelf installatie

Door zelf een waterontharder te installeren kunt u in uw eigen tempo en zonder extra geld te besteden aan een loodgieter aan het project werken. Als u gewoon een oude waterontharder vervangt, kan dit in minder dan een uur gebeuren. Een nieuwe installatie vereist wel wat extra loodgieterskennis, maar kan in een paar uur worden aangepakt. U zult er zeker van willen zijn dat u al het nodige materiaal en gereedschap heeft voordat u begint, want het kan zijn dat u enkele leidingen moet doorsnijden om uw waterontharder en watertoevoerleidingen op elkaar af te stemmen. Als u een gedetailleerde checklist maakt voordat u begint, zorgt u ervoor dat u geen enkele stap mist.

 

Voordat je begint:

Twee 1″ NPT vrouwelijke connectoren en genoeg slangen om de waterontharder aan te sluiten op uw bestaande sanitair. U kunt beschikken over koper, PVC, CPVC, staal of PEX sanitair. Voor elk van deze soorten loodgieterswerk zijn mogelijk andere materialen en ander gereedschap nodig voor de installatie.
Een afvoer is noodzakelijk voor het regeneratie- of oplaadproces. Er wordt een afvoerslang van 12 voet meegeleverd, maar als uw afvoer verder dan 5 voet verwijderd is, moet u voldoende ½” slang aanschaffen om uw afvoer te bereiken. De afvoer mag niet meer dan 30 voet van de ontharder verwijderd zijn en de afvoerleiding mag niet meer dan 8 voet boven de vloer uitsteken.
Het netsnoer (transformator) moet worden aangesloten op een 110V-stopcontact. Het apparaat wordt geleverd met een 10 voet voedingskabel.
Waar moet een waterontharder worden geïnstalleerd?

Als je je afvraagt, “waar gaat een waterontharder heen?”, is het tijd om wat onderzoek te doen rond je huis. Aan de andere kant, als je een algemeen begrip hebt van hoe je een waterontharder moet installeren, kun je snel de meest effectieve locatie identificeren. Je kan ook onze bedrijfsfilm eens bekijken.

Als u een systeem voor de hele woning installeert, wilt u de ontharder zo dicht mogelijk bij de ingang van het water in uw huis plaatsen. In het algemeen is het het beste om een waterontharder zo vroeg mogelijk in het sanitairsysteem van uw huis te plaatsen. Dat betekent dat u uw waterontharder ergens moet plaatsen waar hij in uw waterverwarmer kan komen, in plaats van hem stroomafwaarts van deze apparatuur te plaatsen. Niet alleen voorkomt u dat warm water uw ontharder beschadigt, maar u verlengt ook de levensduur van uw waterverwarmer door hem zachter water te geven. Let op u waterverzachter onderhouden moet ook af en toe gebeuren.

Elk installatiescenario is anders, maar er zijn enkele algemene vereisten voor de installatie van de waterontharder:

3 gallons per minuut bij de inlaat
125 PSI maximale waterdruk
Uw waterontharder heeft stroom nodig om te kunnen functioneren, en de algemene elektrische vereisten van de waterontharder omvatten:

Een 120V, 60 htz geaard stopcontact met stroomonderbrekerbeveiliging
Als u een verlengsnoer gebruikt, zorg er dan voor dat het een #20AWG-vervangingskabel voor het apparaat is.
Vraag je je af hoe je een waterontharder met een put installeert? Zolang de waterbron op dezelfde manier binnenkomt als een gemeentelijke watervoorziening, zijn de installatiestappen identiek.