LED-veiligheidsverlichting: werkt het en hoe vindt u de juiste verlichting voor uw huis?
Veiligheidsverlichting kan een woning helpen zich veilig te voelen door potentiële inbrekers af te schrikken. In deze gids bespreken we de voordelen van LED, de beste beschikbare veiligheidsverlichting en installatieadvies.

Vragen bij het kiezen van de juiste verlichting voor uw huis

Werken veiligheidslampen als een afschrikmiddel?
Hoe verhouden LED’s zich tot halogenen?
Verlichting, vermogen en sensoren
Wattage/lumen/volt en grootte
Installatieadvies
Deskundige medewerkers
Ugo Arinzeh
Ugo Arinzeh

Werken veiligheidslampen als een afschrikmiddel?

Daarover wordt al jaren gediscussieerd. Op blogs staat dat beveiligingsverlichting eigenlijk geen voordelen biedt. Als u echter wat dieper kijkt, zult u merken dat veiligheidslampen, samen met andere veiligheidsmaatregelen, een uitstekend afschrikmiddel kunnen zijn.

Hieronder vindt u drie studies/onderzoeken waarin wordt gekeken naar de veiligheidsverlichting in de buitenlucht en de voordelen daarvan:

In 2017 hebben Co-op Insurance en The Guardian een aantal ex-inbrekers geïnterviewd om te bespreken wat hen ervan weerhield om mogelijk in te breken in een woning: Veiligheidsverlichting geplaatst in de top 10.
Een grote Amerikaanse studie voerde een zes maanden durende gerandomiseerde gecontroleerde proef uit in onrustige buurten. Het bleek dat buitenverlichting de criminaliteit met 39% verminderde.
In de mei 2017 editie van Security Journal werd een studie uitgevoerd met gegevens uit het Verenigd Koninkrijk tussen 2008-2012. De conclusie was dat de beste bescherming tegen inbraak in huishoudens waar slechts één veiligheidsapparaat was geïnstalleerd, het aanbrengen van buitenverlichting op een sensor was.
Zoals u kunt zien, vormen externe veiligheidslampen een belangrijk onderdeel van een volledig effectief beveiligingssysteem. Er zijn tientallen om uit te kiezen, en u zult de juiste lampen voor uw situatie moeten identificeren. Lees hieronder voor meer informatie.

Beveiligingsverlichting is ook belangrijk voor potentiële kopers, Ugo zegt: “Hoe duurder de woning, hoe meer kopers verwachten dat het beveiligingssysteem hightech is en zaken als verlichting van de bewegingssensor en CCTV bevat. Ze zullen ook systemen willen die ze gemakkelijk kunnen activeren terwijl ze in het huis zijn en ook kunnen controleren wanneer ze weg zijn.”

Halogeen versus LED-veiligheidsverlichting?
Halogeen was ooit het toonaangevende gloeilampontwerp. De laatste jaren heeft LED het echter ingehaald. Dit is te wijten aan de technologische vooruitgang en de consumenten die zich meer zorgen maken over de prijs van camerabeveiliging halogeen en het effect ervan op het milieu.

Hieronder staat een tabel die halogeen met LED vergelijkt.

Halogeenlampen

LED-lampen

Opwarmtijd

Onmiddellijk opwarmen

Onmiddellijk opwarmen

Levensduur

15.000 uur

30, 000 uur

Onderhoud

Lampvervanging en algemeen onderhoud om de paar jaar

Grotendeels onderhoudsvrij

Efficiëntie

Hoger energieverbruik
Kortere levensduur
Minder energie voor dezelfde lumen
Besparingen tot 75%
Kosten

Goedkoper in aanschaf, maar energieverbruik en lampenvervanging kosten meer

Duurdere vooraf, maar kosten worden gecompenseerd door efficiëntie en levensduur

Opwarmtijd
De opwarmtijd is de sleutel tot de veiligheidsverlichting, vooral als deze door de bewegingssensor wordt geactiveerd. U wilt dat uw verlichting onmiddellijk wordt ingeschakeld om eventuele inbrekers te laten schrikken en te verlichten. Zowel de LED als de halogeenverlichting wordt onmiddellijk opgewarmd.

Levensduur en onderhoud
De levensduur is een belangrijke factor voor alle soorten verlichting. Lampen met een langere levensduur kunnen u tijd en moeite besparen, samen met extra kosten. Goedkopere lampen hebben vaak een kortere levensduur.

Onderhoud
Bollen met een kortere levensduur zullen vaker moeten worden vervangen. Dit kan een probleem zijn, vooral bij veiligheidsverlichting. U moet de beveiligings-/overstromingsverlichting op hoge, moeilijk bereikbare plaatsen zetten om ervoor te zorgen dat er niet mee wordt geknoeid. Het herhaaldelijk moeten vervangen van lampen kan irritant en onhandig zijn.

Efficiëntie
Als u veiligheidsverlichting gebruikt die ontworpen is om van zonsopgang tot zonsondergang aan te gaan, zou lichtefficiëntie een topprioriteit moeten zijn. Als de door u gekozen lamp een laag rendement heeft, is er meer energie nodig en dat kost u meer. Als een lamp dezelfde lumen biedt, maar minder energie (wattage) nodig heeft, is die lamp het meest efficiënt. Alarmsystemen info over prijzen, onderhoudscontracten, verplichtingen, meldkamer, bekabelde en draadloze alarmsystemen. Kies het juiste alarmsysteem!

Kosten
Als je naar de kosten kijkt, moet je kijken naar de kosten in de loop van de tijd. Levensduur, efficiëntie en onderhoud spelen allemaal een rol in de totale kosten. Een goedkope lamp heeft minder kans op een fatsoenlijke levensduur en efficiëntie, enz. Het is de moeite waard om vooraf te investeren in plaats van voortdurend verder te moeten betalen.

Zijn LED-schijnwerpers directe vervangers voor halogenen?
LED-schijnwerpers overtreffen de halogenen in bijna elke categorie. Visueel gezien zult u waarschijnlijk geen verschil merken tussen de twee-LED biedt dezelfde lumens en opwarmsnelheid, maar met goedkopere kosten en minder onderhoud.

LED-schijnwerpers zijn een nietje geworden in de wereld van de veiligheidsverlichting, zozeer zelfs dat het nu moeilijker is om halogeenschijnwerpers te vinden.